Snel weer goed in je vel

met InTopShape burn-out coaching

Heb je fysieke, mentale of emotionele problemen vanwege een burn out en kun je er even op eigen kracht niet uitkomen dan is burn-out coaching echt iets voor jou. Met InTopShape burn-out coaching krijg je een personal coach met wie je meteen fysiek aan de slag gaat en die je mentaal ondersteund. Je werkt vanaf het eerste moment actief mee aan je herstel en bepaalt zelf het tempo.


Wat we voor je kunnen betekenen.

We nodigen je eerst uit voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Op dat gesprek geven we je alle informatie over burn-outcoaching en onze werkwijze. Bovendien krijg je meteen antwoorden op al je vragen en kun je kijken of het klikt met je coach.
Daarna volgt er een uitgebreide intake om er samen achter te komen waar je naartoe wilt. Op de intake kijken we waar je staat op het mentale en emotionele vlak. Verder vragen we naar je levensstijl en testen je fysieke gesteldheid.
Aan de hand van de intake maken we binnen een week een plan van aanpak die we met je bespreken en kun je met je coach aan de slag.

Waarom het zo snel werkt

Het succes achter het snelle herstel is het door InTopShape ontwikkelde ABC-programma. Het programma is er op gericht om mensen fysiek en mentaal te laten groeien. Het ABC-programma bestaat uit drie fases waarin je zelf het tempo kunt bepalen.

Actie

Door eerst letterlijk weer in beweging te komen en verantwoord te sporten stimuleer je de aanmaak in je hersenen van serotonine. Serotonine reguleert je eetpatroon en slaapritme en zorgt er daardoor voor dat je goed in je vel zit. Daarnaast werkt serotonine als regulator van het dopamine-systeem. Dopamine is een andere neurotransmitter die onder andere invloed heeft op je energieniveau en beloningssysteem. Dit zorgt voor het “lekkere” gevoel na het sporten.
Sporten en de mentale ondersteuning zal er dus snel voor zorgen je fysiek fitter en (mentaal) sterker wordt.

Balans

De ervaring leert dat het ongeveer 3 maanden duurt voordat het sporten in het systeem zit bij mensen. Omstreeks die tijd bouwen we het coachen in overleg langzaam af en neem je zelf het roer verder weer in handen. In de balansfase ligt de focus hoe je in balans kunt komen en blijven. Je leert hoe je vanuit je eigen kracht met problemen en met tegenslagen om kunt gaan.

Controle

In de controle fase functioneer je weer geheel zelfstandig en coachen we je vanaf de zijlijn. Natuurlijk kun je in deze fase altijd terugvallen op je coach. De controlefase stopt pas als je weer helemaal stabiel bent en op eigen kracht in balans kunt blijven.

Vrijblijvend kennismakingsgesprek

Vul je gegevens in en we nemen snel contact met je op om een afspraak te maken.

Bel me terugMail me terugBel of mail me terug