Maak uw medewerkers en uw organisatie snel beter

met InTopShape burn-out coaching

InTopShape burn-out coaching is bedoeld voor medewerkers die fysieke, mentale of emotionele klachten hebben. Met InTopShape burn-out coaching krijgt een medewerkers zijn eigen coach met wie hij fysiek aan de slag gaat en die hem mentaal ondersteund. Door fysiek aan de slag te gaan wordt het lichaam geactiveerd tot de aanmaak van verschillende hormonen zoals endorfine en dopamine. Deze hormonen zorgen ervoor dat je weer lekker in je vel komt te zitten.

Wat we voor uw organisatie kunnen betekenen

Medewerkers zijn gemiddeld binnen 3 maanden weer aan het werk
InTopShape burn-out coaching is inzetbaar vanaf de eerste dag van de ziekmelding. Er wordt meteen begonnen met het herstel, wat heel veel tijd en energie bespaart. Omdat een medewerker zelf met zijn eigen herstel actief bezig is kan hij snel weer functioneren.
Enorme kosten besparing voor de organisatie.
Een zieke medewerker kost een bedrijf gemiddeld 300 euro per dag. Iemand met een burn-out is gemiddeld een jaar uit de rolatie. Dat kost een bedrijf 78.000 euro. Met InTopShape burn-out coaching is een medewerker snel weer aan het werk en weer langdurig inzetbaar.
InTopShape burn-out coaching is pro-actief waardoor medewerkers zich niet ziek melden en uitvallen
Door een vroegtijdige signalering kun je voorkomen dat een medewerker zich ziek meldt en uitvalt. InTopShape geeft training aan leidinggevende en leert deze op welke signalen zij moeten letten bij de medewerkers.
Verlagende werkdruk en verhoogde prestaties en motivatie van de medewerkers
Zieke medewerkers verhogen de werkdruk bij de andere medewerkers. Dit heeft een negatieve werking op de werksfeer, waardoor de prestaties en de motivatie daalt.
Goed voor het imago van de organisatie
Gezonde medewerkers zorgen voor een gezonde organisatie. Dat resulteert niet alleen in betere resultaten maar is ook goed voor het imago van de organisatie.

Hoe werkt het

We nodigen uw medewerker eerst uit voor een kennismakingsgesprek. Op dat gesprek geven we alle informatie over burn-out coaching en onze werkwijze. Hierna volgt een uitgebreide intake om er samen achter te komen wat de problemen en iemands persoonlijke doelstellingen zijn. We kijken op de intake eerst waar iemand staat op zowel het mentale en emotionele vlak. Verder vragen we naar iemands levensstijl en testen we de fysieke gesteldheid.
Aan de hand van de intake maken we binnen een week een plan van aanpak, dit bespreken we en vervolgens kan de medewerker met zijn coach aan de slag.

Waarom het zo succesvol is

InTopShape burn-out coaching heeft het ABC-programma ontwikkeld waardoor medewerkers gemiddeld binnen 3 maanden weer aan het werk zijn maar ook voldoende tools hebben waardoor ze niet meer uitvallen. Het traject bestaat uit 3 fases.


Actie

Door eerst letterlijk weer in beweging te komen en verantwoord te sporten stimuleer je de aanmaak in je hersenen van serotonine. Serotonine reguleert je eetpatroon en slaapritme en zorgt er daardoor voor dat je goed in je vel zit. Daarnaast werkt serotonine als regulator van het dopamine-systeem. Dopamine is een andere neurotransmitter die onder andere invloed heeft op je energieniveau en beloningssysteem. Dit zorgt voor het “lekkere” gevoel na het sporten.
Sporten en de mentale ondersteuning zal er dus snel voor zorgen je fysiek fitter en (mentaal) sterker wordt.Balans

De ervaring leert dat het ongeveer 3 maanden duurt voordat het sporten in het systeem zit bij mensen. Omstreeks die tijd bouwen we het coachen in overleg langzaam af en neem je zelf het roer verder weer in handen. In de balansfase ligt de focus hoe je in balans kunt komen en blijven. Je leert hoe je vanuit je eigen kracht met problemen en met tegenslagen om kunt gaan.Controle

In de controle fase is de medewerker weer inzetbaar maar nog niet 100% stabiel. De medewerker kan gedurende deze periode altijd een beroep doen op zijn coach. Na de controlefase is de medewerker weer volledig inzetbaar en een betere versie van zichzelf.


Nodig onze adviseur uit


    Vul je gegevens in en we nemen zo snel contact met je op om een afspraak te maken.