Voel je snel weer beter

met InTopShape burn-out coaching

Heb je fysieke, mentale of emotionele problemen vanwege een (bijna) burn-out en kun je er even op eigen kracht niet uitkomen dan is burn-out coaching echt iets voor jou. InTopShape hanteert een meervoudige aanpak waardoor je je snel weer beter voelt en je de regie over eigen leven weer terugkrijgt. Met InTopShape burn-out coaching ga je samen met je personal coach fysiek en mentaal aan de slag. Hij traint en coacht je op het gebied van beweging, voeding, coping, stressmanagement en ontspanning. Je werkt vanaf het eerste moment actief mee aan je herstel en bepaalt zelf het tempo.

Onze werkwijze

We nodigen je eerst uit voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Tijdens dit gesprek krijg je alle informatie over de burn-out coaching en onze werkwijze. Bovendien krijg je meteen antwoorden op al je vragen en kun je kijken of het klikt met je coach. Daarna volgt er een uitgebreide intake om er samen achter te komen waar je naartoe wilt. Op de intake kijken we waar je staat op het fysieke, mentale en emotionele vlak. Verder vragen we naar je levensstijl en testen je fysieke gesteldheid. Aan de hand van de intake maken we binnen een week een plan van aanpak die we met je bespreken en kun je met je coach aan de slag.

Waarom het zo snel en efficiënt werkt

Het succes achter het snelle herstel is het door InTopShape ontwikkelde ABC-programma. Het programma is er op gericht om mensen fysiek en mentaal te laten groeien. Het ABC-programma bestaat uit drie fases waarin je zelf het tempo kunt bepalen.

Actie
Door letterlijk weer in beweging te komen en verantwoord te sporten/bewegen stimuleer je de aanmaak in je hersenen van serotonine. Serotonine reguleert je eetpatroon en slaapritme en zorgt er daardoor voor dat je goed in je vel zit. Daarnaast werkt serotonine als regulator van het dopamine-systeem. Dopamine is een andere neurotransmitter die onder andere een positieve invloed heeft op je energieniveau en beloningssysteem. Dit zorgt voor het “lekkere” gevoel na het sporten. Op het mentale vlak ga je aan de slag met je lifestyle en copingstijl. Coping is de manier manier waarop je met problemen en stress omgaat. Sporten en de mentale ondersteuning zal er voor zorgen dat je snel fysiek fitter en (mentaal) sterker wordt.
Balans
In de balansfase ligt de focus hoe je in balans kunt komen en blijven. Je leert hoe je vanuit je eigen kracht met stress, problemen en met tegenslagen om kunt gaan. De ervaring leert dat iemand na ongeveer 3 maanden weer fysiek en mentaal fit genoeg is. Omstreeks die tijd bouwen we het coachen in overleg langzaam af en neem je zelf het roer verder weer in handen.
Controle
In de controle fase functioneer je weer geheel zelfstandig en coachen we je vanaf de zijlijn. Natuurlijk kun je in deze fase altijd terugvallen op je coach. De controlefase stopt pas als je weer helemaal stabiel bent en op eigen kracht in balans kunt blijven.

Vrijblijvend kennismakingsgesprek


    Vul je gegevens in en we nemen snel contact met je op om een afspraak te maken.